Cine nu a avut o interactiune fantastica online cu cineva pe care nu-l cunoaste? Conversatie care incepe o prietenie pe care nu credeai ca o vei avea virtual dupa programarea intalnirilor personale.
Acest lucru nu se intampla intotdeauna. Uneori mentinerea contactului virtual prin mesaje de pe Instagram, Facebook sau alta retea sociala poate insemna intalnirea cu cineva complet necunoscut cu care incepem o conversatie sau pur si simplu sa ne prefacem ca suntem altcineva pentru a-i face pe altii sa-i placa.
Daca te identifici cu acest subiect, in aceasta postare vom vorbi despre avantajele si dezavantajele prieteniei virtuale, care nu este altceva decat ceea ce este legat intre prietenii care sunt conectati prin Internet. De asemenea, pentru cei care cauta conexiuni in sfera matrimoniala, https://escorte.pro/matrimoniale/prietenii-casatorii reprezinta o platforma unde pot gasi profile ale unor femei si barbati interesati de socializare, creand astfel oportunitati de a dezvolta relatii virtuale sau chiar de a gasi partenerul potrivit.
Este important sa mentionam ca aceasta forma de socializare vine cu propriile sale beneficii si provocari. Pe de o parte, prietenia virtuala ofera posibilitatea de a intalni oameni din intreaga lume, de a impartasi idei si experiente, precum si de a construi conexiuni semnificative. Pe de alta parte, exista si riscuri asociate, cum ar fi dificultatea in evaluarea sinceritatii si autenticitatii in mediul online.
Ce este prietenia virtuala?
Prietenia virtuala se caracterizeaza prin legatura initiata de doua sau mai multe persoane printr-un mediu web, fie el un computer sau orice alt dispozitiv care le permite sa desfasoare acest tip de interactiune la distanta.
Aceasta prietenie virtuala este posibila astazi datorita progreselor tehnologice care sunt responsabile pentru conectarea oamenilor. Retelele sociale implementeaza din ce in ce mai multe resurse noi, astfel incat utilizatorii lor sa poata comunica intre ei de oriunde s-ar afla.
Avantajele prieteniei virtuale
Ca toate lucrurile, prietenia prin orice mediu digital are lucrurile ei pozitive si negative. Mai jos vom vedea o lista cu avantajele si dezavantajele de a avea o prietenie virtuala.
1. Reduceti distanta
Odata cu utilizarea ridicata a retelelor sociale, este mai usor sa-ti faci prieteni virtuali, indiferent unde se afla in lume.
2. Optiune buna de a te exprima fara rusine
Exista oameni care au probleme in a incepe o conversatie personal, iar asta se datoreaza timiditatii si altor elemente de personalitate. Asa ca gasirea de prieteni in mod virtual este cea mai buna alternativa.
3. Depaseste barierele culturale
A vorbi cu o persoana care locuieste intr-o alta tara iti permite sa inveti despre cultura sa. Ce mananca, cum se imbraca, care sunt activitatile lor extrascolare, printre altele. Desigur, cheia este sa respecti intotdeauna culturile si credintele altor oameni , deoarece, astfel, vei putea calatori prin lume prin ceea ce iti spun prietenii tai virtuali.
4. Creste sentimentul de egalitate
Intalnirea oamenilor prin intermediul retelelor sociale creste sentimentul ca te incadrezi undeva . Daca vorbesti despre ceea ce iti place si ce nu, iti va spune ca exista fiinte care se pot conecta cu asta.
Nu conteaza daca va plac petrecerile, sau daca preferati sa va petreceti weekendul citind o carte; Pentru a avea un prieten virtual ai nevoie doar de timp pentru a putea conversa folosind un computer sau orice dispozitiv.
5. Legatura empatica este asigurata
Daca iti place pe cineva pe care l-ai vazut in parc sau la un eveniment special, problema ar fi ca personalitatea lui nu este cea la care te asteptai. Dar, daca atunci cand vorbesti cu cineva online, vei putea sti cum gandeste, ce ii place sau nu si, astfel, vei putea stabili daca iti place sau nu.
6. Ai putea gasi iubirea vietii tale
Da, internetul, pe langa faptul ca iti permite sa ai prietenie virtuala, te poate ajuta si sa cunosti acea persoana care te va insoti mult timp in cuplu. Cel mai probabil, jumatatea ta mai buna este in cealalta parte a lumii si de aceea nu l-ai intalnit.
Exista cazuri in care o interactiune virtuala poate determina doua persoane sa se intalneasca in persoana si chiar se pot casatori.
A avea prieteni raspunde unei nevoi umane?
Dezavantajele prieteniei virtuale
Dupa ce am analizat avantajele prieteniei virtuale, a venit momentul sa aflam despre principalele dezavantaje ale acestui tip de relatie.
1. Poate genera izolare
Prietenia virtuala poate face mai usor ca oamenii sa prefera sa ramana blocati in fata computerelor, ca singura forma de comunicare sociala, sau sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului folosind telefoanele mobile.
2. Absenta contactului fizic
In prieteniile convenite, este necesara o abordare fizica , o strangere de mana, o imbratisare, la revedere cu un sarut pe obraz, sunt lucruri care fac parte dintr-o relatie de prietenie si o fac mai puternica. Dar cand vine vorba de o prietenie virtuala, acesti factori nu sunt indepliniti.
3. Poate genera dependenta
Cand oamenii petrec prea mult timp sa se cunoasca virtual, ar putea genera o dependenta. Acest tip de obicei poate afecta mai multe aspecte ale vietii celor care il au; sfera muncii, personala si familiala, factori care sunt cel mai frecvent afectati.
4. Se preteaza la escrocherii
Contactul virtual cu alte persoane este uneori folosit de multi escroci pentru a-si localiza victimele; motiv pentru care ar trebui sa fii foarte precaut atunci cand incepi o prietenie cu o persoana necunoscuta prin intermediul retelelor.
Acum ca stii care sunt avantajele si dezavantajele de a avea o prietenie virtuala cu o persoana total necunoscuta, este important sa iei masurile de precautie necesare pentru a evita orice frauda sau dezamagire care te-ar putea rani .